creamare even voorstellen - creamare.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

creamare even voorstellenWelkom op Creamare !       
                                                 

Mijn naam is Marianne Roth en ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In 2005 heb ik een cursus gevolgd bij Vera Maquire, een kunstenares hier ter plaatse, waarbij ik kennismaakte met de verschillende technieken om van klei een beeld te vormen.
Boetseren, het met de hand vormen van een beeld, vond ik het leukste om te doen en daarmee ben ik thuis verder aan de slag gegaan.

Aanvankelijk liet ik mijn beelden door Vera bakken maar in 2007 heb ik een electrische oven op de kop getikt zodat ik mijn werkstukken nu ook zelf kan bakken. Dit maakt het hele proces extra spannend omdat er, zeker in het begin, nog wel eens wat sneuvelt.

Mijn beelden zijn figuratief en worden gekenmerkt door vloeiende lijnen en ronde vormen. Ik werk het liefst met wit of zwart bakkende chamotteklei, met grove of fijne korrel, die op minimaal 1000 graden wordt gebakken. De beelden worden op kleur gebracht met pigmenten, oxydes, acrylverf of glazuur en zodanig afgewerkt dat ze ook buiten kunnen staan.
Bij het aanbrengen van de sokkel, een mooi gevormde steen of een grof stuk hout, schuilt voor mij de uitdaging in het creeren van een mooie compositie in vorm en kleur waarbij het contrast in materialen een extra dimensie
aan het geheel geeft.

Inmiddels heb ik meerdere cursussen gevolgd en exposeer ik ook regelmatig. Bovendien geef ik af en toe workshops in de hoop ook anderen enthousiast te maken voor deze leuke en tegelijkertijd ontspannende hobby.

Op deze site vind je een overzicht van hetgeen ik tot nu toe heb gemaakt. Ook eventuele exposities zijn hierop terug te vinden.

Veel kijkplezier toegewenst !

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu